Hírek

Fontos információk a koronavírus helyzetről Magyarországon

Kedves Látogató! A magyarországi koronavírus helyzettel kapcsolatos naprakész információkat az alábbi hivatalos honlapokon talál.
Tovább

Tájékoztatás a kihelyezett konzuli napok elhalasztásáról

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a fokozódó koronavírus helyzetre való tekintettel kénytelenek vagyunk a tervezett kihelyezett konzuli napok (Észak-Carolina, Georgia államok) megtartását későbbre halasztani. Megértésüket köszönjük, az okozott esetleges kényelmetlenségekért szíves elnézésüket kérjük!
Tovább

Sztáray Péter államtitkár látogatása Washingtonban

Sztáray Péter biztonságpolitikáért felelős államtitkár 2020. március 1-3. között hivatalos látogatást tett Washingtonban. Az államtitkár a Fehér Ház Nemzetbiztonsági Tanácsa, valamint az amerikai Külügyminisztérium és Védelmi Minisztérium magasrangú képviselőivel vitatta meg a magyar–amerikai együttműködés további lehetőségeit, valamint részt vett és felszólalt az AIPAC éves konferenciáján.
Tovább

Korom Ferenc altábornagy: Magyarország ambicionálja a koszovói KFOR-misszió parancsnokságát

Magyarország ambicionálja a koszovói KFOR-misszió parancsnokságát 2021-ben – jelentette ki Korom Ferenc, a Magyar Honvédség parancsnoka Washingtonban. Az altábornagy az amerikai vezérkari főnökök egyesített bizottságának alelnökével, John E. Hyten tábornokkal tárgyalt a Pentagonban.
Tovább

Mandiner: „Jobb partner vagyunk, mint Oroszország és Kína”

Miért hívta meg Donald Trump a Fehér Házba Orbán Viktort? Mi a közös a két vezetőben? Kell-e félni Kínától és Oroszországtól? David B. Cornsteint, az Egyesült Államok budapesti nagykövetét kérdeztük a geopolitikai játszmákról, a demokrácia jelzőiről, valamint az amerikai–magyar viszony súlypontjairól. Maráczi Tamás interjúja a Mandiner hetilapban.
Tovább