Hírek

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter közleménye a hazatérni szándékozóknak

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter közleménye: „Tisztelettel arra kérek minden külföldön tartózkodó és onnan hazatérni szándékozó honfitársunkat, hogy haladéktalanul intézkedjenek a hazautazásukról, mert a nemzetközi légi forgalom egyre szigorúbb korlátozásai rövid időn belül teljesen ellehetetlenítik azt.”
Tovább

Fontos információk a koronavírus helyzetről Magyarországon

Kedves Látogató! A magyarországi koronavírus helyzettel kapcsolatos naprakész információkat az alábbi hivatalos honlapokon talál.
Tovább

Tájékoztatás a kihelyezett konzuli napok elhalasztásáról

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a fokozódó koronavírus helyzetre való tekintettel kénytelenek vagyunk a tervezett kihelyezett konzuli napok (Észak-Carolina, Georgia államok) megtartását későbbre halasztani. Megértésüket köszönjük, az okozott esetleges kényelmetlenségekért szíves elnézésüket kérjük!
Tovább

Sztáray Péter államtitkár látogatása Washingtonban

Sztáray Péter biztonságpolitikáért felelős államtitkár 2020. március 1-3. között hivatalos látogatást tett Washingtonban. Az államtitkár a Fehér Ház Nemzetbiztonsági Tanácsa, valamint az amerikai Külügyminisztérium és Védelmi Minisztérium magasrangú képviselőivel vitatta meg a magyar–amerikai együttműködés további lehetőségeit, valamint részt vett és felszólalt az AIPAC éves konferenciáján.
Tovább

Korom Ferenc altábornagy: Magyarország ambicionálja a koszovói KFOR-misszió parancsnokságát

Magyarország ambicionálja a koszovói KFOR-misszió parancsnokságát 2021-ben – jelentette ki Korom Ferenc, a Magyar Honvédség parancsnoka Washingtonban. Az altábornagy az amerikai vezérkari főnökök egyesített bizottságának alelnökével, John E. Hyten tábornokkal tárgyalt a Pentagonban.
Tovább