• Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogramot a magyar Kormány azon Európán kívüli diaszpórában élők számára hozta létre, akik magyar felsőoktatási intézményben kívánnak tanulmányokat folytatni. Az ösztöndíjprogram kivételes tanulmányi, valamint személyes fejlődési lehetőséget biztosít. A magyarországi tanulmányok során alkalom nyílik az ezeréves magyar történelem és kultúra felfedezésére, a különleges magyar hagyományok átélésére, és a magyar nyelvtudás elmélyítésére. A diploma megszerzését követően az ösztöndíjasok versenyképes készségekkel és tudással térnek vissza hazájukba, amely lehetővé teszi számukra közösségük támogatását, a magyar értékek megőrzését, valamint a diaszpórában élők és Magyarország közötti kapcsolatok további erősítését.

 

  • Hungary Foundation szakmai ösztöndíj- és gyakornoki programokat kínál magyarok számára az Egyesült Államokban, és amerikaiak számára Magyarországon.  Az alapítvány digitális kezdeményezéseként került fejlesztésre a HuGo, az első amerikai magyar közösségi alkalmazás. A HuGo célja, hogy az Egyesült Államokban fellelhető minden magyar, magyar kötődésű nevezetességet, érdekességet, szolgáltatót és szolgáltatást, intézményt egyetlen mobilalkalmazáson keresztül tegyen elérhetővé magyarok, amerikaiak és amerikai magyarok számára egyaránt.

 

  • ReConnect Hungary a Magyar Emberi Jogok Alapítvány az Egyesült Államokban vagy Kanadában élő 18-28 éves magyar gyökerű fiatal felnőttek számára biztosított egyedülálló kulturális és oktatási programja. A ReConnect Hungary révén észak-amerikai magyar fiatal felnőttek egy magyarországi csoportos utazás keretein belül erősíthetik meg személyes magyar identitásukat a Magyarországhoz, a magyar kultúrához és magyar örökséghez való kapcsolódáson keresztül. Minden nyáron kiválasztott amerikai és kanadai magyar fiatalokból álló csoport indul egy kéthetes útra, amely során közösen tanulnak magyar gyökereikről – kultúráról, hagyományokról és történelemről. A program Allison Pataki, a New York Times sikerlistás írója, George E. Pataki, New York állam volt kormányzója lánya víziójának eredménye.