Hírek

Hivatalos tájékoztató az ünnepi ügyfélfogadási rendről (2020. június 1.)

Tisztelt Ügyfeleink! A Nagykövetség és a Konzuli Iroda 2020. június 1-én zárva tart. Megértésüket köszönjük!
Tovább

KONZULI SZOLGÁLTATÁSOK RÉSZLEGES ÚJRAINDULÁSA

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy 2020. június 2-től –a járványügyi óvintézkedések betartása mellett- fokozatosan újraindítjuk egyes, személyes ügyintézést igénylő konzuli szolgáltatásainkat.
Tovább

FONTOS TUDNIVALÓK A COVID-19 JÁRVÁNY MIATT MAGYARORSZÁGON BEVEZETETT INTÉZKEDÉSEKRŐL (folyamatosan frissülő bejegyzés)

Magyarországon az elmúlt hetek közös erőfeszítéseinek köszönhetően a Covid-19 járvány elleni védekezés első szakasza lezárult. A magyar kormány a hatóságok véleményét figyelembe véve enyhített a Covid-19 járványügyi intézkedéseken, így május 18-tól az alábbi előírások vannak érvényben.
Tovább

Nemzeti Összetartozás Napja – „Milyen jó, hogy itt vagyunk” címmel videópályázatot hirdet a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága

Június 4-e, a nemzeti összetartozás napja alkalmából, az erős magyar közösségek és a nemzeti összetartozás éve keretében fiataloknak szóló videópályázatot hirdet a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága „Milyen jó, hogy itt vagyunk” címmel.
Tovább

400 éve, 1620. május 3-án született Zrínyi Miklós politikus, katona és költő-író

Az Magyar Országgyűlés döntése alapján 2020-at Zrínyi Miklós-emlékévvé nyilvánította. De milyen kép él a 400 éve született arisztokratáról a magyar és horvát irodalomban, történetírásban, és miként vált mindkét nemzet emlékezetében paradigmatikus alakká? E kérdésekre válaszol az mta.hu számára készített tanulmányában Pálffy Géza történész.
Tovább