Hírek

Tájékoztatás a külhonban született magyar gyermekek után járó családtámogatásokról

A külhonban született magyar gyermekek után járó családtámogatásokról, így az anyasági támogatásról és a babakötvényről szóló tájékoztató elérhető a honlapunkon.
Tovább

Magyarország és az Európai Unió

Március 9-én aktuális témával folytatódott a Magyar Múzeum előadássorozata, amelyet az idén már több alkalommal is megszerveztek az intézmény önkéntesei. Ezen a szombaton washingtoni meghívottja volt a programnak, nevezetesen dr. Hetesy Zsolt, aki Magyarország Washington DC-i nagykövetségének elsőbeosztottja. Előadásának címe Európa jövője volt, amelyben először egy kis időutazással visszavitte a tisztelt hallgatóságot az Európai Unió alakulásának idejére.
Tovább

Hivatalos Közlemény - Húsvét, 2019

Kedves Ügyfeleink! Húsvét ünnepe miatt a nagykövetség és a konzuli iroda 2019 április 19-én, pénteken és 2019 április 22-én, hétfőn zárva tart.
Tovább

Elhunyt Hámos László, az amerikai magyar közösség meghatározó alakja

Szomorú szívvel értesültünk, hogy hosszan tartó és türelemmel viselt betegségét követően, életének 68. évében elhunyt a Magyar Diaszpóra Tanács (MDT) amerikai regionális elnöke, Hámos László.
Tovább

Magyar Fesztivál a floridai Port Orange-ban

Az április 5-i daytonai Regionális Diaszpóra Értekezletet követően április 6-án, szombaton munkatársunk, Gyombolai Péter magyar közösségi diplomata részt vett Port Orange-ban a floridai fiatal magyar vállalkozók találkozóján, ezt követően pedig a Port Orange-ban szervezett Magyar Fesztiválon is.
Tovább