12 Feb

A Külgazdasági és Külügyminisztérium Nemzetközi Magyar Nyelvi Képzésekért és Oktatásért Felelős Főosztálya 2020-ban is megrendezi a többéves hagyományokra visszatekintő négynapos továbbképzését a nyugati diaszpórában működő hétvégi és délutáni iskolák magyartanárai számára. A továbbképzés tervezett dátuma: 2020. május 14-17.

A Nemzetközi Magyar Nyelvi Képzésekért és Oktatásért Felelős Főosztálya egyik legfontosabb alapfeladata a külhoni önkéntes pedagógusok szakmai támogatása, szakmai hálózatba szervezésük elősegítése. Ennek előmozdítása érdekében 2011 óta rendszeresen tart magyarországi és külföldi találkozókat az oktatási kérdések közös megvitatására, az összetartozás tudatának erősítésére.

A hétvégi magyar iskolák pedagógusai önkéntes munkájukkal segítik a külhoni magyar közösségek megmaradását. A meghirdetett programok évek óta támogatják tevékenységüket, törekvéseiket, fórumot biztosítva tapasztalataik átadására. A szoros együttműködés lehetővé teszi az igényeiknek megfelelő tananyagok készítését, továbbképzések szervezését.

A konferencia időtartama: 4 nap (2020. május 14-17). A meghirdetett keretszám: 40 fő. A pályázatra a modszertani.konferencia@mfa.gov.hu e-mail címen, a jelentkezési lap és a csatolandó dokumentumok megküldésével lehet jelentkezni.

A pályázat beküldési határideje: 2020. február 28. 23:59 (Central European Time).

Kérjük, szíveskedjenek értesíteni az esetleges érdeklődőket, hogy minél többen tudomást szerezhessenek erről a kedvező lehetőségről. További információ (jelentkezési lap, csatolandó dokumentumok, stb.) az alábbi linkeken található. Kérdés esetén forduljanak bizalommal Meleg Regina oktatási referenshez (e-mail: modszertani.konferencia@mfa.gov.hu; telefon: +36-1-550-2314).

 

Pályázati felhívás

Adatlap

Szakmai terv