10 Sep

Felhívjuk az Egyesült Államok délkeleti partvidékére utazók figyelmét, hogy a Florence elnevezésű hurrikán várhatóan szeptember 13-án, csütörtökön este éri el Észak- és Dél-Karolina partjait. A hurrikán jelenleg 4-es erősségű, szerda estétől kezdve rendkívül erős, viharos szelet, áradást és esőket eredményez, amely napokig tarthat. A leginkább érintett terület Észak-Karolina és Dél-Karolina, míg Georgia és Virginia esetében kisebb viharok várhatók.

Naprakész információkat találhatnak a FEMA honlapján: https://www.fema.gov/news-release/2018/09/07/fema-actively-monitoring-planning-hurricane-florence

Észak-Karolinában Hatteras szigetét és Dare megyét megelőző intézkedésként evakuálták, a térségben tartózkodóknak javasoljuk, hogy kövessék a helyi hatóságok iránymutatásait, és tájékozódjanak a legközelebbi elérhető menedékhelyről. Javasoljuk, hogy regisztráljanak konzuli védelemhez az alábbi honlapon: https://konzved.mfa.gov.hu/.

A hurrikán pusztításai következtében a helyi infrastruktúrában hatalmas károk keletkezhetnek. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy ilyen esetekben a konzuli szolgálat csak nagyon korlátozott mértékben tud a magyar állampolgárok segítségére sietni. Ezért kérjük, minél alaposabban és körültekintőbben készüljenek föl, és ha konzuli segítségre szorulnak, értesítsék nagykövetségünket munkaidőben a 202-362-6730-as telefonszámon vagy azonnali intézkedést igénylő esetben a 202-460-3711-es ügyeleti telefonszámon.