Hírek

FONTOS TUDNIVALÓK A COVID-19 JÁRVÁNY MIATT MAGYARORSZÁGON BEVEZETETT INTÉZKEDÉSEKRŐL, VALAMINT A BEUTAZÁSI SZABÁLYOKRÓL (folyamatosan frissülő bejegyzés)

A Kormány a 282/2020. (VI. 17.) Kormányrendelettel a márciusban kihirdetett veszélyhelyzetet Magyarország vonatkozásában megszüntette 2020. június 18-i hatállyal, ezzel egy időben a járványügyi készültséget vezetett be.
Tovább

Magyarország elítéli az izraeli városok elleni támadásokat

Magyarország a leghatározottabban elítéli egyes palesztin terrorszervezetek Gázából elkövetett legújabb rakétatámadásait izraeli városok ellen.
Tovább

Pályázati felhívás a 2021-es Balassi műfordítói nagydíjra

A Külgazdasági és Külügyminisztérium által 2017-ben alapított kitüntetés célja, hogy Magyarország állami díjjal is kifejezhesse elismerését a kiemelkedő műfordítói teljesítményekért, melyeknek köszönhetően a külföldi olvasók saját anyanyelvükön ismerhetik meg a klasszikus és kortárs magyar irodalom kiváló alkotásait.
Tovább

Idén is megnyílt a jelentkezés a Magyar Diplomáciai Akadémia Diplomataképző Programjára!

Április 6-án elindult a jelentkezés a Diplomataképző Program második évfolyamára. A program széleskörű, versenyképes képzést kínál azoknak, akik a magyar diplomáciai karban akarnak dolgozni, valamint a magyar nemzeti és gazdasági érdekeket szeretnék képviselni a világban
Tovább

Fedezze fel a családfakutatás módszereit a Magyar Nemzeti Levéltár szakértőinek segítségével!

Amennyiben Ön magyar vagy vannak magyar felmenői, vagy pusztán érdeklődik, hogy volt-e magyar felmenője, akkor a Magyar Nemzeti Levéltár szakértői fogják segíteni Önt abban, hogy megismerkedjen a családfakutatás folyamatával.
Tovább