Hírek

Aranyakkord-koncert Washingtonban 2019. szeptember 25-én, szerdán, 19:00 órakor

Az Aranyakkord Kiss Tibi (Quimby) és Vastag Gábor (A Kutya Vacsorája) projektje. A két jóbarát és kolléga tulajdonképpen már 10 éve ír közösen dalokat filmzenéhez, egyéb projektekhez. Vasti több Quimby lemez felett bábáskodott producerként is, de csak mostanra értek össze teljesen a szálak a próbaterem kanapéján.
Tovább

Magyar fejlesztésű jeltolmácsszoftver

Az ügyintéző egy számítógép előtt ül. Felette mint glória világít egy kör alakú fényforrás. Jobbról, balról, szemből és feje fölött is egy-egy kamera figyeli a mozgását. Az ügyintéző viccesnek tűnő, színes kesztyűt visel. Az ujjak különböző színe segít a rendszernek beazonosítani a kézmozdulatokat, ez a pontos fordítás záloga. A rendszer ugyanis jelnyelvet fordít (amerikai) angolra.
Tovább

Tájékoztatás a Dorian hurrikánról

A National Hurricane Center (NHC) legfrissebb, 2019. szeptember 4., szerdai tájékoztatása szerint a Dorian hurrikán jelenleg Florida partjaitól észak-északnyugati irányba halad, megközelítőleg 13 km/óra sebességgel. A hurrikánt az erőssége alapján jelenleg 2-es kategóriába sorolják, de a kiterjedése jelentősen megnövekedett. Noha Floridában az előre jelzettnél jóval kisebb pusztítást okozott, Georgia államban és a Karolinákban a vihar középpontja a parthoz közelebb helyezkedik majd el, ezért nagyobb viharokra lehet számítani.
Tovább

Isten éltessen, Magyarország!

1019 éve ezen a napon, I. Szent István király megkoronázásával létrejött a keresztény magyar állam. A lenti rövid videóval kívánunk boldog születésnapot, Magyarország!
Tovább

Szent István napi zarándoklat - 2019 augusztus 20.

A Washingtoni Magyar ház szeretettel hív mindenkit az idén 4. alkalommal megrendezésre kerülő Szent István nap zarándoklatra.
Tovább