A megállapodást Charles R. Miller vezérőrnagy, az amerikai fegyveres erők európai parancsnokságának tervezési, irányítási, stratégiai és képességi igazgatója, végrehajtási megbízottja és Babos Tibor ezredes, a Honvédelmi Minisztérium miniszteri biztosa, végrehajtási megbízottja írták alá.
Az eseményen Szabó István, a Honvédelmi Minisztérium honvédelmi államtitkára; dr. Salacz László, Kecskemét országgyűlési képviselője; Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét város polgármestere; valamint dr. Áldozó Tamás, Pápa város polgármestere is részt vett.

A rendezvényen Ugrik Csaba dandártábornok, az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis parancsnoka, dr. Babos Tibor ezredes, valamint Charles Miller vezérőrnagy mondott köszöntőbeszédet. Ezt követően a magyar fél képviseletében dr. Balogh Zsuzsanna alezredes, az amerikai fél képviseletében pedig Robert M. Hengst tartott előadást.
„A magyar-amerikai katonai együttműködés erősítése összhangban áll Magyarország biztonság, kül- és védelempolitikai érdekeivel. Az egyezmény keretében a kecskeméti repülőbázis és a pápai bázisrepülőtér további, alapvetően infrastrukturális és technológiai fejlesztései várhatóak” – mondta kérdésünkre válaszolva Babos Tibor ezredes, végrehajtási megbízott.

Az aláírási ceremónia után JAS-39 Gripen vadászgépet tekinthettek meg az esemény résztvevői, majd ízelítőt kaphattak a magyar légierő bemutató programjából, amelyet teljes egészében a Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutatón tekinthetnek majd meg az érdeklődők, augusztus végén.