Kihelyezett fogadónapok
 

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a fokozódó koronavírus helyzetre való tekintettel kénytelenek vagyunk a tervezett kihelyezett konzuli napok (Észak-Carolina, Georgia államok) megtartását későbbre halasztani. Megértésüket köszönjük, az okozott esetleges kényelmetlenségekért szíves elnézésüket kérjük!

 

Milyen ügyeket intézhet kihelyezett ügyfélfogadáson?

A kihelyezett ügyfélfogadás célja, hogy az ügyfeleink kevesebb utazással intézhessék azokat a konzuli ügyeiket, amelyekben a tiszteletbeli konzulok nem járhatnak el. Elsősorban állampolgársági, anyakönyvi és útlevélügyek  intézésére szolgál, de egyéb ügytípusok intézésre is lehetőséget biztosítunk, kivéve a vízumügyeket és hitelesítéseket.

Kihelyezett ügyfélfogadás esetén az állampolgárság megállapítása és honosítás iránti kérelem kivételével ügyenként 18 USD kiszállási költségátalányt számítunk fel az alap díjtételen felül.

 

Hogyan jelentkezhet kihelyezett ügyfélfogadásra?

Regisztrálni akkor lehet majd, amikor a honlapra kikerül a regisztrációs lehetőség, megjelölve az adott konzuli nap pontos időpontját, helyszínét és az elintézhető ügyek listáját. Előjegyzést NEM tudunk felvenni, a regisztráció meghirdetését követően az időpontok feltöltése érkezési sorrendben történik.

 

Regisztrálni mindig csak az éppen aktuálisan meghirdetett konzuli napra lehet, csak az appointment.was@mfa.gov.hu e-mail címen, telefonon történő időpontfoglalásra nincs lehetőség!

 

Kérjük, a regisztrációkor a következő adatokat szíveskedjen e-mailben megadni:

  • neve,
  • telefonos és e-mailes elérhetőségei,
  • az ügyintézésre preferált város megadásával és
  • az intézendő ügy rövid leírásával.

 

Az időpontok feltöltése mindig érkezési sorrendben történik, minden kérelmező 3 napon belül választ kap levelére. Kérjük, hogy várják meg válaszunkat, a követség telefonon történő felhívása, válasz sürgetése csak lassítja a regisztrációt.

 

A lefoglalt ügytípuson kívüli ügyek intézésére nincs lehetőség. Minden esetben hozza magával a honlapunkról letöltött, kinyomtatott és teljesen kitöltött formanyomtatványokat, a kérelem mellékleteit, érvényes fényképes személyazonosító okmányait és a konzuli díj fizetéséhez bankkártyát (Visa, MasterCard, Discover). Készpénzes fizetésre nincs lehetőség.