Hírek

Tájékoztatás a Dorian hurrikánról

A National Hurricane Center (NHC) legfrissebb, 2019. szeptember 4., szerdai tájékoztatása szerint a Dorian hurrikán jelenleg Florida partjaitól észak-északnyugati irányba halad, megközelítőleg 13 km/óra sebességgel. A hurrikánt az erőssége alapján jelenleg 2-es kategóriába sorolják, de a kiterjedése jelentősen megnövekedett. Noha Floridában az előre jelzettnél jóval kisebb pusztítást okozott, Georgia államban és a Karolinákban a vihar középpontja a parthoz közelebb helyezkedik majd el, ezért nagyobb viharokra lehet számítani.
Tovább

Isten éltessen, Magyarország!

1019 éve ezen a napon, I. Szent István király megkoronázásával létrejött a keresztény magyar állam. A lenti rövid videóval kívánunk boldog születésnapot, Magyarország!
Tovább

Szent István napi zarándoklat - 2019 augusztus 20.

A Washingtoni Magyar ház szeretettel hív mindenkit az idén 4. alkalommal megrendezésre kerülő Szent István nap zarándoklatra.
Tovább

AMIT Konferencia (Amerikai Magyar Iskolák Találkozója) – 2019. szeptember 13-14. NY

Az AMIT az amerikai magyar oktatási intézmények közötti szoros együttműködésen alapuló aktív közösségi hálózata. Az éves AMIT konferencia idén 2019. szeptember 13-14-én kerül megrendezésre a New York-i Magyar Főkonzulátuson.
Tovább

22. Zsidó Kulturális Fesztivál – Budapest, 2019. szeptember 1-9.

Idén 22. alkalommal rendezik meg Budapest legnagyobb zsidó művészeti eseményét, a Zsidó Kulturális Fesztivált, amely világszínvonalú programokkal, nemzetközi hírű fellépőkkel és csodálatos helyszínekkel várja a látogatókat.
Tovább