Hírek

Exportfejlesztési Pályázati Programot hirdet a KKM

A Külgazdasági és Külügyminisztérium 2020. január 15-én 200 millió forint keretösszegű pályázatot hirdet a hazai kis és közepes vállalkozások külpiaci tevékenységének előmozdítása érdekében ismertette Joó István a tárca export növeléséért felelős helyettes államtitkára
Tovább

Hivatalos Közlemény - Martin Luther King Jr. napja, 2020

Tisztelt Ügyfeleink! Ezúton szeretnénk tájékoztatni Önöket, hogy Nagykövetségünk és a Konzuli Hivatala Martin Luther King Jr. Nap alkalmából 2020. január 20-án, hétfő zárva tart. Amennyiben ezen a napon konzuli segítségre lenne szükségük, kérjük, tárcsázzák a konzuli tájékoztatási és vészhelyzeti ügyelet éjjel-nappal hívható telefonvonalát a +36-80-36-80-36-as számon. Megértésüket ezúton is köszönjük!
Tovább

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS: Tündérszó meseíró pályázat

A székesfehérvári Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár Egyesület XI. alkalommal hirdeti meg határok nélküli meseíró pályázatát. A pályázatra a világ bármely országában élő 8–15 éves gyermekek magyar nyelven írott meséit várjuk e-mailben, csatolt Microsoft Word dokumentumban, vagy postai úton 4 példányban, 2020. március 13-ig.
Tovább

ORIGO: A lázadó budapesti tinédzser, akiből Európa legjobb kántorhangja lett

Diplomatának tanult, volt operaénekes, író, újságíró, de úgy érzi, kántorként találta meg a helyét a világban. Nógrádi Gergely a Zsidó Pavarotti kitüntetést is megkapta, az Origónak pedig arról is beszélt, hogy minek köszönhetően tért vissza a valláshoz, és miért tudta nehezen feldolgozni a támadásokat.
Tovább

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS: 2020-as rövidebb Fulbright-ösztöndíj programok

Szeretnék figyelmükbe ajánlani néhány rövidebb Fulbright-ösztöndíj programot, amelyeket a Fulbright Hungary a budapesti Amerikai Nagykövetséggel közösen hirdetett meg. A pályázatok 5-6 hetes nyári programokra szólnak (egy kivétellel).
Tovább