31 Dec

„Tisztelt Korábbi Fulbright Ösztöndíjasok!

 

Szeretnék figyelmükbe ajánlani néhány rövidebb Fulbright-ösztöndíj programot, amelyeket a Fulbright Hungary a budapesti Amerikai Nagykövetséggel közösen hirdetett meg. A pályázatok 5-6 hetes nyári programokra szólnak (egy kivétellel). Van köztük egyetemi hallgatóknak, fiatal oktatóknak és középiskolai tanároknak szóló program is. A pályázati anyagok előírásai egyszerűek, a 2020. január 12-15. közötti határidőkig könnyedén összeállíthatók.

 

1.     STUDY OF THE U.S. INSTITUTES FOR STUDENT LEADERS

5 hetes, nyári, intenzív tanulmányi program első diplomás egyetemi képzésben részt vevő, első vagy másodéves hallgatók számára. Harmadéves hallgatók is pályázhatnak, de elsősorban első vagy másodéves hallgatók jelentkezését várják.

Jelentkezési határidő: 2020. január 12.

További információ: https://hu.usembassy.gov/education-culture/educational-exchanges/susi-student-leaders/

 

2.     FULBRIGHT TEACHING EXCELLENCE AND ACHIEVEMENT PROGRAM

Fulbright TEA Program: 5-6 hetes intenzív tanulmányi-gyakorlati program középiskolai tanárok számára, média műveltség témában, 2020. őszi és 2021. tavaszi félévben.

Jelentkezési határidő: 2020. január 12.

További információ: https://hu.usembassy.gov/education-culture/educational-exchanges/fulbright-teaching-excellence-and-achievement-program/

 

3.     STUDY OF THE U.S. INSTITUTES FOR SCHOLARS

6 hetes, nyári, tanulmányi utakkal egybekötött intenzív, program egyetemi oktatóknak, kutatóknak. Célja, hogy elmélyítse a résztvevők tudását az USA társadalmáról, kultúrájáról, értékrendjéről és intézményeiről, és ezáltal segítse az USA-val kapcsolatos tananyag kialakítását és az oktatás minőségének emelését.

Jelentkezési határidő: 2020. január 15.

További információ: https://hu.usembassy.gov/education-culture/educational-exchanges/susi-scholars/

 

4.     STUDY OF THE U.S. INSTITUTES FOR SECONDARY SCHOOL EDUCATORS

5 hetes nyári intenzív, tanulmányi utakkal egybekötött szakmai program, középiskolában oktató tanárok számára. Célja, hogy elmélyítse a résztvevők tudását az USA társadalmáról, kultúrájáról, értékrendjéről és intézményeiről, és ezáltal segítse az USA-val kapcsolatos tananyag kialakítását és az oktatás minőségének emelését.

Jelentkezési határidő: 2020. január 15.

További információ: https://hu.usembassy.gov/education-culture/educational-exchanges/susi-secondary-educators/

 

Kérdés esetén kérem forduljanak bizalommal Berzétey Klárához, a Magyar-Amerikai Fulbright Alapítvány asszisztenséhez, aki örömmel áll rendelkezésre: berzetey@fulbright.hu.

Áldott, békés, boldog karácsonyi ünnepeket és pályázati sikerekben gazdag új évet kívánunk!

 

Fulbright Hungary”