27 May

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy 2020. június 2-től –a járványügyi óvintézkedések betartása mellett- fokozatosan újraindítjuk egyes, személyes ügyintézést igénylő konzuli szolgáltatásainkat.

Június 2-től a Washingtoni Nagykövetség Konzuli Hivatalától az alábbi ügyek intézésére tudnak időpontot kérni, melyet kizárólag e-mailben, az appointment.was@mfa.gov.hu e-mail címen tehetnek meg:

  • Útlevél igénylés azon ügyfelek számára, akik csak magyar állampolgársággal rendelkeznek,
  • Személyi igazolvány igénylés azon ügyfelek számára, akik csak magyar állampolgársággal rendelkeznek,
  • Gyermek születésének hazai anyakönyvezése, ehhez kapcsolódóan Fiatalok Életkezdési Támogatásának igénylése, gyermek első útlevelének igénylése,
  • Házasság hazai anyakönyvezése,
  • Hitelesítések (az életbenléti igazolások kivételével),
  • Ügyfélkapu regisztráció,
  • Külföldön élő magyar állampolgárként történő nyilvántartásba vétel.

A konzuli szolgáltatások köre június 26-tól az alábbival egészül ki: Állampolgársági és egyszerűsített honosítás iránti kérelmek. Júlis 15-t kövtően várhatóan visszaáll a teljes ügyintézés.

Egyes ügytípusok esetében, ahol jogszabály nem tiltja, igyekszünk lehetővé tenni a postai úton történő ügyintézést (pl. másolat vagy fordítás hitelesítése, erkölcsi bizonyítvány igénylése, anyakönyvi okirat kiállítás, haláleset hazai anyakönyvezése).

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy – tekintettel a jogszabály által meghosszabbított ügyintézési határidőre - továbbra sem foglalható időpont a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság részére küldendő, úgynevezett „életbenléti igazolások” hitelesítésével kapcsolatos ügyintézésre.

Figyelem!

Ügyfélfogadásra csak előre egyeztetett időpontban van lehetőség, az ügyféltérben egyszerre csak egy személy tartózkodhat, szájmaszk és kesztyű viselése az ügyintézés teljes időtartama alatt kötelező, ennek meglétéről az ügyfeleknek maguknak kell gondoskodniuk. Kérjük, az útlevél- és személyi igazolvány igényléshez hozzanak magukkal jó minőségű, fehér hátterű, szemből fotózott, árnyékmentes igazolványképet, amelyen a kérelmező csukott szájjal szerepel.

Kérjük, hogy minden esetben várják meg a Konzuli Hivatal munkatársainak visszaigazolását az időpont tekintetében, mivel ennek hiányában nem tudjuk fogadni Önöket.

Kérjük, hogy kövessék nyomon honlapunkat és Facebook oldalunkat, ahol folyamatosan naprakész tájékoztatást teszünk közzé a konzuli szolgáltatásokról.

Ügyintézéshez az alábbi email címen foglalhatnak időpontot: appointment.was@mfa.gov.hu