21 Jan

A Külgazdasági és Külügyminisztérium 2020. január 15-én 200 millió forint keretösszegű pályázatot hirdet a hazai kis és közepes vállalkozások külpiaci tevékenységének előmozdítása érdekében ismertette Joó István a tárca export növeléséért felelős helyettes államtitkára. A Külgazdasági és Külügyminisztérium a pályázati felhívás feltételeinek megfelelő legjobb projekteket - támogatási kategóriától függően - legfeljebb 10 millió forint, vissza nem térítendő támogatásban részesíti a rendelkezésre álló forrás erejéig. A helyettes államtitkár hangsúlyozta, hogy az Exportfejlesztési Pályázati Program jelenleg egyedülálló az elérhető állami támogatások között, mivel ágazattól függetlenül célzottan a már exportáló vállalkozások (és szakmai szervezetek) külpiaci megjelenését hivatott támogatni. A pályázat keretében elsősorban külföldi kiállításokon és vásárokon való megjelenésre, árubemutatók szervezésére, marketing tevékenységre, vagy tanúsítványok megszerzésére igényelhető támogatás. A Program támogatási intenzitása legfeljebb 60 százalék.

 

A részletes pályázati felhívás és teljes pályázati dokumentáció a Külgazdasági és Külügyminisztérium Export Hungary honlapján érhető el: http://exporthungary.gov.hu/.

 

A pályázatok benyújtására 2020. február 28-ig van lehetőség.

 

A pályázattal kapcsolatban további tájékoztatást a kiírást követően a Külgazdasági és Külügyminisztérium Exportfejlesztési Koordinációs Főosztálya nyújt a palyazat.exportkoord@mfa.gov.hu e-mail címen.

 

Az Exportfejlesztési Pályázati Program mellett a Külgazdasági és Külügyminisztérium 2020-ban is meghirdeti a Vízipari Pályázati Programot, mely 2020. február elején nyílik meg az érdeklődő vállalatok számára.